Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Celebrul cardiolog Iancu Mocanu este primul medic condamnat la închisoare cu executare în baza deciziei ICCJ care stabilește că doctorii au calitatea de funcţionari publici şi nu au voie să primească recompense de la pacienţi.

Cardiologul militar Iancu Mocanu, cunoscut ca ”Medicul de inimi”, a fost condamnat marți de Tribunalul Militar Bucureşti la trei ani şi zece luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită, potrivit adevarul.ro.

În plus, instanța i-a interzis timp de doi ani după executarea pedepsei să mai practice meseria de medic, să mai ocupe funcţii publice, să aleagă sau să fie ales.

Hotărârea judecătorească a fost dată în dosarul în care Iancu Mocanu, în calitate de şef al Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul de Boli Cardiovasculare al Armatei ”Vasile Cândea”, a fost acuzat de procurorii DNA că a cerut mită de la la trei persoane pentru a-şi face meseria, adică pentru a face investigaţii medicale şi intervenţii chirurgicale.

Sursa

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro