Norme Coca 2023 - 2024

 

Matern

Procurorii arădeni au descins azi-noapte la Secţia Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, de unde au ridicat un medic şi l-au dus la audieri.

Din primele informaţii reiese că, în urma unui denunţ, la spital s-au prezentat şapte anchetatori, i-au spus portarului să nu pună mâna pe telefon şi au mers direct la sala de naşteri. Acolo, au percheziţionat pe toată lumea, dr. Liţa Argintaru fiind ridicată şi dusă la audieri.

În tot acest timp, unul dintre anchetatori a rămas jos, să supravegheze maşina medicului de gardă.


UPDATE 1/ Medicul, reţinut pentru 24 de ore

Procurorul Codrin Gavra, şeful secţiei penale a Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, a declarat pentruwww.newsar.ro că denunţul a fost făcut la numărul 112 de soţul unei femei care a născut azi-noapte la Matern. Bărbatul a cerut ajutorul oamenilor legii după ce, susţine acesta, i s-ar fi pretins suma de 1000 de lei pentru efectuarea unei operaţii de cezariană.
„Am constituit o echipă şi ne-am deplasat la faţa locului, dar nu am intervenit decât după efectuarea operaţiei, pentru a nu pune în pericol viaţa mamei şi a copilului”, a declarat Codrin Gavra.  Procurorul a declarat că suma de 1000 de lei nu a fost găsită iar medicul neagă că ar fi primit banii.
„Medicul a fost reţinut pentru 24 de ore şi dus la audieri”, a mai precizat Codrin Gavra.

UPDATE 2/ Comunicat de presă al Parchetului
Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, reţinerea în data de 30.10.2013, a învinuitei Argintaru Liţa cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că: În seara zilei de 29.10.2013, învinuita Argintaru Liţa, medic ginecolog în cadrul secţiei de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean a pretins şi primit de la denunţătorul H.C. suma de 1000 de lei în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu.

În fapt, învinuita Argintaru Liţa, a condiţionat efectuarea actului medical contra sumei sus menţionate. În calitate de medic de gardă, aceasta a refuzat să efectueze o operaţie cezariană, cu toate că starea de sănatate a pacientei impunea această intervenţie. În urma primirii sumei de bani de la denunţător (soţul pacientei), aceasta a fost de accord să efectueze intervenţia chirurgucală, organele de anchetă intervenind numai după finalizarea operaţiei.

Pe numele învinuitei Argintaru Liţa a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, iar luarea măsurii reţinerii vizează aplicarea unei măsuri care să asigure buna desfăşurare a procesului penal. (Biroul de Informare şi Relaţii Publice)

Sursa

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro