Norme Coca 2023 - 2024

Procurorii parchetului instanţei supreme au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu aspecte vizând producerea vaccinului gripal, pentru sezonul 2013-2014, la Institutul Cantacuzino. 

"În cauză, procurorii au dispus, la data de 14.03.2014, începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunile de neglijenţă în serviciu şi efectuarea unui studiu clinic fără respectarea regulilor de bună practică. În interesul soluţionării cauzei, în perioada următoare vor fi efectuate audieri şi vor fi solicitate relaţii şi înscrisuri de la diferite instituţii şi autorităţi ale statului", se arată într-un comunicat al PÎCCJ remis luni.

Dosarul a fost întocmit în urma sesizării transmise de Corpul de Control al primului-ministru, pe data de 12 martie. Deocamdată, s-a început urmărirea penală doar pentru faptă, nefiind pusă sub acuzare vreo persoană.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a analizat, la 27 martie, implicaţiile în planul securităţii naţionale ale disfuncţiilor depistate în activitatea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino", constatând că s-au înregistrat deficienţe. Preşedintele Traian Băsescu a luat decizia ca acest raport să fie transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a apreciat că, din cauza managementului defectuos exercitat de conducerile succesive ale Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie 'Cantacuzino', din cauza nerespectării procedurilor, a controlului defectuos al procesului de producţie, dar şi a implicării improprii a Ministerului Sănătăţii, s-au înregistrat, în ultima perioadă, deficienţe care pot genera vulnerabilităţi la adresa stării de sănătate a populaţiei şi că se impune luarea unor măsuri pentru remedierea tuturor acestor deficienţe şi pentru prevenirea repetării acestora. Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a decis ca raportul prezentat în şedinţa CSAT să fie trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arăta într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

AGERPRES

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro