Norme Coca 2023 - 2024

Medic șef, reţinut pentru luare de mită

Şeful Laboratorului de Medicină Legală din Spitalul de Urgenţă Roman, Ioan Radu Maxim, a fost reţinut vineri după ce a fost prins în flagrant când lua mită  pentru a elibera un certificat medico-legal în care a trecut un număr mai mare de îngrijiri medicale decât cele necesare vindecării.

Medicul a fost surprins în flagrant în timp ce primea de la un investigator sub acoperire suma de 300 de lei, pentru eliberarea unui certificat medico-legal în care a atestat în mod necorespunzător realităţii un număr mai mare de zile de îngrijiri medicale decât cele necesare vindecării, pentru a fi depus la dosarul penal constituit ca urmare a unui accident rutier, potrivit unui comunicat transmis de Parchetul General.

Medicul este acuzat de procurori de opt infracţiuni de luare de mită şi cinci infracţiuni de fals intelectual.

"Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a reieşit faptul că inculpatul, în calitate de șef al Laboratorului de Medicină Legală din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman, județul Neamț (fiind singurul medic legist din zona Municipiului Roman), în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, în schimbul unor sume de bani, la solicitarea beneficiarilor, a atestat, în mod nereal, în certificatele medico-legale eliberate un număr de zile de îngrijiri medicale mai mic/mai mare decât cele necesare/efectuate în fapt, în vederea atenuării sau agravării situaţiei juridice a beneficiarului/agresorului.
Pentru ca faptele agresorilor să fie încadrate de către organele de cercetare penală și, ulterior de către unitățile de parchet sau de instanțe, în articolele prevăzute în codul penal care prevăd sancțiuni mai reduse față de faptele comise în realitate, acesta atesta în certificatele medico-legale eliberate un număr de zile de îngrijiri medicale/spitalizare mai mic decât cele necesare/efectuate în fapt" susțin procurorii, potrivit comunicatului citat.

Anchetatorii au făcut vineri percheziţii la locuinţa medicului şi la cabinetului acestuia, fiind ridicate mai multe documente şi diverse sume de bani în lei şi valută.

Procurorii cer Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a medicului.

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro