100.000 de europeni au participat la un experiment ştiinţific pe durata a aproape 12 ani, iar medicii au stabilit că noxele şi gazele de eşapament ne îmbolnăvesc şi inima pe termen lung.

Corneliu Zeană a declarat la Digi24 că există studii recente care spun că frecvenţa infarctului miocardic este proporţională cu gradul de poluare.O atenție deosebită la poluarea toxică, adică gazele de eșapament. Până acum se știa că poluarea toxică este legată de cancerul pulmonar, dar ultimele studii spun că afecteaza și inima”, a precizat medicul.

Potrivit acestuia, un alt factor care afectează cardiacii este valul de căldură.Bolnavii cu hipertensiune sau insuficiență cardiacă suportă foarte greu temperaturile ridicate. Ar trebui să se pună mai mult accent pe prevenție”, este părerea profesorului. Cum s-ar putea face asta? „Prin amenajarea spațiilor verzi. Acestea pot reduce din noxe și au grijă ca aerul să fie de calitate”, a spus Corneliu Zeană.  

 

 

Sursa

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro