Norme Coca 2023 - 2024

Societatea de Medicina Familiei (SNMF), în parteneriat cu Societatea de Nutriţie din România (SNR), a lansat miercuri un program de informare şi educare a publicului cu privire la comportamentele alimentare optime, pericolele tendinţelor de consum din ziua de astăzi, fiind abordate totodată temerile celor care doresc să aibă o nutriţie sănătoasă.

"Publicul larg a demonstrat preocuparea pentru o nutriţie sănătoasă, dar nu şi disciplina de care este nevoie pentru aceasta. În urma parcurgerii acestui curs, colegii noştri vor şti mai bine şi vor fi mai convingători în a explica publicului larg pericolele care însoţesc un comportament alimentar greşit şi vor veni cu soluţii pentru o dietă sănătoasă", a declarat miercuri preşedintele SNMF, dr. Rodica Tănăsescu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit organizatorilor cursului, medicul de familie va dobândi noţiunile şi abilităţile necesare pentru a deveni un sfătuitor real, un punct de referinţă accesibil publicului larg în prevenţia bolilor metabolice şi de nutriţie.

"Nu există alimente nesănătoase, ci doar diete nesănătoase. Stilul de viaţă modern modifică obiceiurile alimentare pentru care am fost noi 'proiectaţi' de milenii, cauzând astfel o serie întreagă de probleme de sănătate grave. Îndemnul meu, care se adresează în egală măsură femeilor şi bărbaţilor de azi, este să ne întoarcem către propriile cămine pentru a prepara alimentele corect, pentru a mânca în familie, în tihnă, alături de copii", a afirmat preşedinte SNR, prof. univ. dr. Mariana Graur.

La rândul său, şeful Secţiei Clinice Diabet II, Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "N.Paulescu", prof. dr. Gabriela Radulian, a susţinut că o alimentaţie echilibrată din punct de vedere nutriţional reprezintă un model de comportament care poate fi transmis copiilor şi tinerilor.

"Suntem bombardaţi cu informaţii despre pericolele conţinute de alimente, abundenta produselor de pe raft creşte tentaţia de consum, astfel încât este important şi, în aceeaşi măsură, dificil să luăm decizii corecte în ceea ce priveşte alimentaţia sănătoasă. Cursul de nutriţie este rezultatul colaborării dintre medicii specialişti în diabet, nutriţie şi boli metabolice şi medicii de familie şi pune la dispoziţia medicilor de familie informaţii esenţiale pentru educaţia pacienţilor", a afirmat şi dr. Daciana Toma. AGERPRES/(AS - autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu)

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro