Norme Coca 2023 - 2024

România se numără încă printre puținele țări din Europa în care nu există program de screening al cancerului la sân. Dar, cu numai câteva zile în urmă, ministrul Bodog a anunțat că de anul viitor vrea să dea undă verde acestui program. Dar ce să vezi? Nu există suficienți specialiști oncologi care să se ocupe. Având în vedere că mulți pleacă din țară și tot mai puțini se formează, pare că ne învârtim într-un cerc fără vreo ieșire.

Putem vorbi în cazul acesta despre un program oncologic făcut pe genunchi. 30.000 de femei vor fi testate și eventual tratate, în cazul în care investigațiile arată că suferă de cancer la sân. Deficitul de specialiști oncologi este uriaș, în condițiile în care avem puțin peste 500 de oncologi ce tratează deja aproximativ 400.000 de pacienți.

O femeie moare la fiecare trei ore

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro