Norme Coca 2023 - 2024

La nivelul județului Hunedoara aproape 19.000 de persoane nu au intrat încă în posesia cardului național de sănătate. Asta pentru că nu au fost acasă când poștașul a venit să le înmâneze documentul. Hunedorenii aflați în această situație trebuie să se prezinte la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara pentru eliberarea cardului.

Imposibil de eliberat până în 1 februarie

În primele două zile ale acestei săptămâni s-au prezentat la sediul CJAS Hunedoara un număr de aproape 400 de cetățeni care doareau să intre în posesia cardului de sănătate, însă doar 100 dintre aceștia au primit documentul pe loc. Reprezentanți instituției susțin că procedura de eliberare a documentelor este destul de anevoiasă, având în vedere că se pierde destul de mult timp pentru căutarea în cutii a cardurilor. Mai mult, cardurile nu au fost imprimate pentru toți cetățenii iar cei care nu se regăsesc pe listă trebuie să completeze o cerere pe care să o depună la CJAS Hunedoara iar cardul le va fi eliberat în maxim 30 de zile. Conducerea CJAS Hunedoara face un apel la cetățeni să înțeleagă faptul că documentul trebuie activat la prima consultație, nu neapărat până la 1 februarie.

Programul CJAS Hunedoara de eliberare a cardului național de sănătate este de luni până joi între orele 08:00 – 14:00.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro