Norme Coca 2023 - 2024

Şedinţe de consiliere a părinţilor care au copii cu epilepsie, suport psihologic şi sesiuni de informare a cadrelor didactice din ciclul primar privind prevenirea situaţiilor de discriminare şi modalităţile de intervenţie în caz de criză epileptică vor fi organizate în cadrul unui proiect demarat marţi de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) în parteneriat cu Asociaţia pentru Dravet şi Alte Epilepsii Rare şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Pe parcursul a 6 luni, echipa CEDCD şi Dravet România vor derula 100 de şedinţe de consiliere a părinţilor de copii cu epilepsie pe linie de drepturi şi suport psihologic, vor organiza 3 sesiuni de informare a aproximativ 100 de cadre didactice din ciclul primar privind prevenirea situaţiilor de discriminare şi modalităţile de intervenţie în caz de criza epileptică şi vor derula o campanie de informare în 20 de şcoli din Bucureşti.

"Elev în clasa I"este un proiect finanţat de Raiffeisen Bank şi îşi propune implementarea unui program pilot de consiliere a părinţilor de copii cu dizabilităţi/epilepsie pentru facilitarea accesului la învăţământul primar, implementarea unui program de informare a cadrelor didactice din ciclul primar din Bucureşti cu privire la problematica epilepsiei, implementarea unei campanii de sensibilizare a opiniei publice fata de epilepsie in general, de demitizare a acestui tip de dizabilitate, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de către iniţiatorii proiectului.

În România trăiesc aproximativ 72.000 de copii cu dizabilităţi, iar epilepsia afectează circa 23.000 de copii şi adolescenţi. În Bucureşti sunt 6.364 copii cu dizabilităţi, cifra reală fiind mult mai mare, deoarece statistica reflectă exclusiv numărul copiilor înregistraţi cu certificat de handicap. Epilepsia este în continuare un diagnostic înconjurat de mituri. Iniţiatorii proiectului susţin că în aceste cazuri cadrele didactice nu ştiu cum să reacţioneze la o eventuală criză, iar părinţii tipici se tem de felul în care expunerea la o astfel de situaţie le-ar afecta copii. AGERPRES/(AS- autor: Mihaela Tudorache, editor: Mihai Simionescu).

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro