Norme Coca 2023 - 2024

Ministerul Sănătăţii va organiza luni, la sediul Institutului Naţional de Sănătate Publică, o dezbatere publică având ca temă proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe baza de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, timpul alocat luării cuvântului la dezbatere este de 3 minute. Proiectul de act normativ poate fi vizualizat la adresa de web www.ms.ro, rubrica Legislaţie - Transparenţă decizională.

Prin acest proiect de hotărâre sunt introduse în Anexa Hotărârii Guvernului nr. 720/2008 molecule cu indicaţii terapeutice aplicabile bolilor rare pentru care există programe de sănătate definite - medicamente orfane, care au autorizaţie de punere pe piaţă valabilă şi au preţul reglementat.

În acest mod, aceste noi medicamente vor determina o îmbunătăţire a calităţii vieţii pacienţilor şi o reducere a costurilor îngrijirilor de sănătate, prin perioade mai scurte de spitalizare, o refacere mai rapidă şi implicit, o reintegrare mai uşoară în familie şi la locul de muncă.

AGERPRES

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro