Ministerul Fondurilor Europene (MFE) supune consultarii publice ghidurile pentru lansarea a patru tipuri de cereri de proiecte in domeniul pregatirii personalului medical si pentru sustinerea formarii profesionale a persoanelor vulnerabile, prin intermediul programului de finantare europeana - POSDRU, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MFE, in cadrul acestor apeluri, vor fi acordate fonduri pentru formarea profesionala a personalului medical din domeniile cardiologiei pediatrice si transplantului, imbunatatirea participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii si sustinerea parteneriatelor transnationale cu impact asupra pietei muncii.

"Cele patru cereri de proiecte sunt gandite astfel incat banii europeni sa rezolve o parte din problemele pe care inca le avem in prezent. Prin acordarea de finantari pentru formarea profesionala a personalul medical din domeniul cardiologiei pediatrice vom aduce medici din afara tarii care vor opera aproximativ 3.000 de copii care sufera de boli grave. Mult mai important, acestia vor pregati medicii romani sa realizeze respectivele interventii pentru ca Romania sa aiba un numar ridicat de specialisti in acest domeniu. Astfel, datorita acestor finantari, medicii nostri vor putea salva vietile multor copii. O alta cerere de proiecte, destinata tot personalului medical, va sprijini formarea profesionala a personalului care efectueaza transplanturi", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Ministerul Fondurilor Europene asteapta propuneri si sugestii pe marginea documentelor necesare pentru lansarea celor patru cereri de proiecte in cadrul POSDRU pana la data de 24 iulie, ora 12,00, la adresa de e-mail: consultareGSCS@fonduri-ue.ro.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro