Norme Coca 2023 - 2024

Peste 100 de asistente medicale de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui au participat miercuri dimineață la un protest spontan față de decizia comitetului director al unității sanitare de a reduce unele sporuri și de a elimina tichetele de masă.

Un grup de medici din unitatea sanitară s-au alăturat asistentelor, care au ieșit în curtea SJU pentru a-și striga nemulțumirile, scrie Agerpres.

'În contractul colectiv de muncă se stipulează că angajații primesc 20 de tichete de masă. Nu putem accepta să ne fie eliminat acest drept. Ne vom lupta în continuare pentru ceea ce ni se cuvine potrivit legii și nu avem de gând să cedăm', a declarat liderul Sanitas Vaslui, Daniela Clătinici.

Angajații Spitalului de Urgență Elena Beldiman din Bârlad au participat, de asemenea, în cursul săptămânii trecute, la un protest spontan față de deciziile conducerii privind reducerea cu 50 la sută a tichetelor de masă și diminuarea unor sporuri. Asistentele și infirmierele au cerut explicații managerului și au intrat peste el în momentul în care acesta se afla la raportul de gardă al medicilor, pentru a face cunoscute aceste măsuri.

Managerii celor două unități spitalicești susțin că tăierile salariale sunt absolut necesare având în vedere că atât SJU Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din județ, cât și Spitalul Elena Beldiman din Bârlad au un deficit bugetar foarte mare.

Președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui, Simona Polak a declarat că, în unitățile spitalicești, se impun economii, dar nu neapărat la salarii.

Ea a precizat pentru AGERPRES că bugetele de la SJU Vaslui și de la Spitalul de Urgență Elena Beldiman din Bârlad au rămas la nivelul celor de anul trecut, iar instituția pe care o conduce nu înregistrează nicio datorie față de acestea.

Sursa

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro