Norme Coca 2023 - 2024

Un protocol de colaborare pentru combaterea contrafacerii medicamentelor a fost semnat, marţi, de Ministerul Public, alte autorităţi publice şi parteneri privaţi, respectiv producători şi distribuitori de produse medicamentoase, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului General.

Protocolul are ca obiect crearea unei reţele de puncte unice de contact (denumite în continuare SPOC) la nivelul partenerilor publici şi privaţi implicaţi în combaterea contrafacerii de produse medicamentoase, în conformitate cu atribuţiile şi competenţele specifice prevăzute de legislaţia în vigoare şi normele statutare pentru fiecare din părţile semnatare.

Documentul a fost semnat de procurorul general al României, Tiberiu Niţu, şi de reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală a Vămilor, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, Agenţia Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România şi ai Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente.

"Reţeaua punctelor de contact stabilită la nivelul parteneriatului public - privat are drept scop asigurarea unei acţiuni eficiente împotriva contrafacerii de produse medicamentoase şi traficului cu aceste produse, prin crearea unei colaborări eficiente de investigare şi aplicare a legislaţiei în domeniu şi a unui cadru legal adecvat de reglementare în domeniul medicamentelor de uz uman şi al produselor medicinale veterinare", se arată în comunicat.

Fiecare dintre părţile implicate urmează să îşi desemneze câte un punct de contact, care va gestiona problemele apărute în legătură cu piaţa produselor medicamentoase ori aspectele de contrafacere.

"La nivel naţional, punctul unic de contact este Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), iar coordonarea autorităţilor publice cu atribuţii în aplicarea legislaţiei penale în domeniu se va realiza de către punctul unic de contact în cadrul reţelei naţionale, stabilit la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", mai arată reprezentanţii Ministerului Public.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro