Asociatia Medicilor de Familie Mures

                                      Catre,

                                      Conducerea U.M.F. Tg. Mures

-         în atentia domnului Rector –

 

Având în vedere Hotarârea Consiliului de Administratie a U.M.F. Tg. Mures din data de 14.01.2013 cu privire la elaborarea unei strategii de lucru si reformarea Disciplinei de Medicina Familiei, precum si elaborarea procedurilor privind desfasurarea activitatii de stagii si practica studentilor în colaborare cu alte unitati medicale, Asociatia Medicilor de Familie Mures îsi acorda sprijinul Universitatii si are urmatoarele propuneri:

 

1.                           numarul studentilor care pot fi acceptati într-un cabinet de medicina de familie, astfel încât sa se poata desfasura activitatea în conditii optime atât pentru cabinet cât si pentru studentul aflat în stagiu este de maxim 3 (trei) studenti.

 

2.                           numarul rezidentilor care pot fi acceptati într-un cabinet de medicina de familie, astfel încât sa se poata desfasura activitatea în conditii optime atât pentru cabinet cât si pentru rezident este de 1 (unu) rezident.

 

3.                          stagiul rezidentilor în medicina de familie, în cadrul cabinetelor de medicina de familie, consideram ca ar trebui sa fie împartit în doua stagii de câte 6 luni, din care unul sa se faca în cabinete din mediul urban (6 luni) si 6 luni în cabinete din mediul rural. Obligativitatea stagiului în cabinetele din mediul rural consideram ca se justifica nu doar din prisma particularitatilor socio-economice ale pacienturii, ci si din prisma necesitatii medicului de familie de a asigura partea de medicina scolara.

 

4.                           U.M.F. Tg. Mures va comunica Asociatiei Medicilor de Familie Mures numarul de cabinete necesare, iar Asociatia va aviza cabinetele medicale de medicina de familie, din rândul membrilor A.M.F. Mures.

 

5.                           Medicii de familie care vor coordona activitati de stagiu pentru studenti si medici rezidenti vor beneficia de un curs postuniversitar organizat de  U.M.F. Tg. Mures, în mod gratuit, pe durata unui an universitar, cu posibilitatea reportarii acestei facilitati în anul universitar urmator.

 

6.                           Medicii de familie care vor coordona activitati de stagiu pentru studenti si medici rezidenti si îndeplinesc conditiile de cadru didactic titular sau asociat, vor fi renumerati în conformitate cu prevederile legale.

 

7.                           Comunicarea catre D.S.P. Mures a listei cabinetelor în care îsi vor desfasura activitatea medicii rezidenti se va face printr-o adresa semnata de catre U.M.F. Tg. Mures si Asociatia Medicilor de Familie Mures.

 

Ne exprimam disponibilitatea de a adapta si completa aceste propuneri în functie de Strategia de lucru elaborata de Disciplina de Medicina de familie.

 

 

Tg. Mures                                                             Cu stima,

04.02.2013                                                   dr. Sipos Remus Sebastian

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro