Norme Coca 2023 - 2024

Premierul Victor Ponta l-ar putea numi pe Radu Ţibichi preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Din 3 martie, după plecarea fostului preşedinte Cristian Buşoi, Ţibichi, recomandat de consilierul premierului, fostul ministru al Sănătăţii, Vasile Cepoi, este interimar la CNAS.

Radu Ţibichi lucrează în cadrul CNAS de la 1 iulie 2013, în 17 iulie fiind numit director general. „Deocamdată sunt interimar şi-mi văd de atribuţii. Asigur interimatul până la numirea preşedintelui. Am lucrat cu domnul Buşoi în calitate de director general şi cunosc foarte bine proiectele CNAS, pe care îmi doresc să le continui“, a declarat pentru „Adevărul“ Radu Ţibichi. Din anul 1999, Radu Ţibichi a lucrat în cadrul CJAS Iaşi, iar din 2005 a ocupat funcţia de director executiv – Direcţia relaţii cu furnizori.
În acest moment, una dintre priorităţile CNAS este implementarea listei de medicamente compensate şi gratuite.  „Alături de ANM, de Ministerul Sănătăţii şi de Ministerul de Finanţe, lucrăm pentru a implementa cât mai repede lista de compensate şi gratuite. Săptămâna viitoare vom definitiva aceste discuţii şi vom transmite concluziile. Nu sunt definitivate încă aspectele economice, mai exact bugetul din care vom acoperi lista de compensate şi gratuite “, a precizat Ţibichi.
Fostul ministru al Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu, susţine contrariul în ceea ce priveşte aspectele financiare cu privire la lista compensatelor. El a menţionat, într-o scrisoare deschisă adresată premierului, că subiectul actualizării listei de medicamente a fost discutată cu organismele financiare internaţionale şi au fost convenite soluţiile financiare şi tehnice. Fostul ministru a precizat că în momentul în care a părăsit Guvernul proiectul de act normativ era transmis spre avizare şi aprobare, fiind depăşit termenul de consultare publică.
Fostul preşedinte al CNAS, Cristian Buşoi, a renunţat la acest portofoliu la începutul lunii martie, când a fost propus de Crin Antonescu pentru a conduce ministerul Sănătăţii. În contextul ruperii USL, în fruntea CNAS a fost numit un interimar, în persoana lui Radu Ţibichi.
 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro