Norme Coca 2023 - 2024

Procurorii de la Parchetul General şi poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie efectuează marţi percheziţii în opt locaţii din judeţul Argeş şi municipiul Bucureşti, la cabinetele unor medici psihiatri, acuzaţi că cereau mită de la pacienţi în schimbul eliberării frauduloase de documente pentru încadrarea în grad de invaliditate.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi înşelăciune, săvârşite de medici specialişti psihiatri.

"Astfel, medicii procedau la internarea fictivă a persoanelor interesate, cărora le eliberau, în schimbul unor sume de bani (circa 500 lei la fiecare internare), documente medicale care confirmau încadrarea în grad de invaliditate, deşi, în realitate, beneficiarii nu sufereau de afecţiunile respective, creându-se prejudicii Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale şi de Sănătate (FNUASS), atât prin cheltuirea nejustificată a sumelor alocate pentru internare, cât şi prin faptul că persoanele beneficiare ale diagnosticelor nereale primeau pensie de invaliditate în mod necuvenit", susţin procurorii.

Cercetările au evidenţiat faptul că, în intervalul aprilie - iunie 2015, 288 de persoane au beneficiat de internare în scopul întrunirii condiţiilor de încadrare în grad de invaliditate.

În documentarea anchetei procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al SRI.

Sursa

 

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro