Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Prezent la Forumul Naţional Pro Imunizare care a avut loc, recent, la Palatul Parlamentului, Gabriel Diaconu, medic psihiatru, a explicat într-un discurs foarte animat cum se vede din perspectiva psihologică şi psihiatrică refuzul unor părinţi de a-şi vaccina copiii, dar şi de ce consideră el că a scăzut şi scade rata de vaccinare în România.

Autor  Daniela Serb

Sursa  Adevarul.ro

Psihiatrul Gabriel Diaconu a admis că e nevoie de multe schimbări pentru a creşte rata de vaccinare.„ Prima dintre ele este, într-adevăr, o lege care nu pedepseşte neapărat părintele care nu şi-a vaccinat copilul, ci trage statul la răspundere pentru responsabilitatea lui, un stat care, la rândul lui, să tragă la răspundere medicul în momentul în care acesta propagă fără să fie foarte responsabil anumite lucruri care sfârşesc prin a fi în dauna pacientului“, a declarat psihiatrul.

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro