Norme Coca 2023 - 2024

Comunicat de presă

 

a V-a Conferinţă Naţională dedicată problematicii cancerului la copii şi tineri: 

“Psiho-oncologia – parte integrată în tratamentul și recuperarea pacienților cu diagnostic oncologic în România!”

 

 

Asociaţia P.A.V.E.L. (”Primind Ajutor, Viaţa Este Luminoasă”) -  asociaţia părinţilor care au copii bolnavi de cancer – organizează cea de-a V-a Conferinţă Naţională dedicată problematicii cancerului la copii şi tineri: “Psiho-oncologia – parte integrată în tratamentul și recuperarea pacienților cu diagnostic oncologic în România!”. Evenimentul va avea loc în data de 25 mai 2016, ora 9.00, la Phoenicia Grand Hotel - Blvd. Alexandru Șerbănescu, Nr.87, Sector 1, București.

Conform statisticilor Ministerului Sănătății, aproximativ 5.000 de copii suferă de cancer în România și anual sunt diagnosticate 500 de cazuri noi. Cancerul este a doua cauză de deces în țara noastră, pentru intervalul de vârstă 4-15 ani. În cazul adulților, peste 78.000 de noi cazuri de cancer apar anual iar 50.000 de pacienți adulți mor din cauza maladiilor oncologice.

Autoritățile abordează insuficient problematica și nevoile pacienților cu diagnostic oncologic. Pe lângă neputința sistemului sanitar de a oferi șanse egale la tratament (lipsa de specialiști, lipsa de medicamente, aparatură medicală, etc.), atragem atenția asupra numărului scăzut al serviciilor psiho-sociale adresate acestei categorii a populației, atât în perioada tratamentului cât și post-tratament. Afecțiunea oncologică afectează foarte multe aspecte ale vieții unui pacient, de aceea copiii, tinerii, adulții bolnavi și familiile lor au nevoie de îndrumare, sprijin psihologic, social, educațional, material, momente de relaxare și respiro în timpul spitalizării, recuperare medicală în timpul tratamentului și posttratament și consiliere vocațională pentru o mai bună reintegrare socio-profesională după finalizarea tratamentului.

Vă invităm la o conferință care își propune să contribuie la îmbunătățirea calității vieții pacienților oncologici din țara noastră. Ne dorim să convingem împreună autoritățile din România că prezența psihologului în cadrul echipelor multidisciplinare crește complianța pacientului la tratament și influențează pozitiv  recuperarea acestuia. Este important ca furnizarea asistenței psihologice să fie continuă și să se realizeze atât în centrele de tratament (în perioadele de internare și ambulator) cât și în comunitățile în care foștii pacienți revin, după finalizarea tratamentului. Propunem, de asemenea, crearea unor centre de recuperare fizică și psiho-socială pentru aceștia, centre care să asigure o mai bună readaptare a foștilor pacienți.

 

Personalități prezente: Dr. Oana Costan, Director Direcția Programe Curative, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Conf. Dr. Carmen Orban, Manager General, Institutul Clinic Fundeni, Conf. dr. Monica Dragomir, Președinte, Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică, Prof. dr. Mihai Aniței, Președinte, Colegiul Psihologilor din România.

 

Partenerii noștri în organizarea conferinţei sunt: Colegiul Psihologilor din România (CPR) și Revista Politici de Sănătate.

 

 

 

Parteneri Științifici: Asociația Română de Psihologie Clinică, Institutul Pentru Studiul și Tratamentul Traumei și Societatea de Psihoterapie Experiențială Română.

 

 

Sponsori: Programul de Cooperare Elvețiano-Român, Neolife Medical Center.

 

 

Date contact: pavel.romania@yahoo.com, 0726.182.885 – Mitroi Alina Maria, manager proiecte.

Conferinţa este o parte componentă a Proiectului Copiii Noştri Aleg Sănătatea – proiect derulat de Asociaţia P.A.V.E.L. în perioada 15 iulie 2013 – 15 iulie 2016, prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român. Programul de Cooperare Elvețiano-Român îşi propune să contribuie la reducerea disparităţilor economice şi sociale dintre România şi alte ţări din UE mai avansate (ţări din UE extinsă) şi în interiorul României, precum şi la reducerea disparităţilor economice şi sociale dintre centrele urbane dinamice şi regiunile periferice structural mai slabe.

--

Asociatia P.A.V.E.L.  -  asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer
www.asociatiapavel.ro    si    http://apeluriumanitare.wordpress.com/
http://www.scoala-de-spital.ro/
http://asociatiapavel.shopmania.biz/
http://www.facebook.com/asociatia.pavel
https://www.facebook.com/asociatiapavel.ro

psihooncologie

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro