Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Bistrița, dr. Mihaiela Mastan spune că medicii de la spitalul județean nu s-au raliat acțiunii de protest a colegilor lor. Ba chiar mai mult, secția de urgențe este luată cu asalt de pacienții bolnavi. 

Cei peste 130 de medici de familie din Bistrița Năsăud s-au alăturat, începând de astăzi, acțiunilor de protest declanșate la nivel național. Ei au intrat în grevă japoneză nemulțumiți de contractul cadru semnat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Ministerul Sănătății.

Medicii de familie vor să arate prin acțiunea de protest de astăzi că sunt nemulțumiți de adoptarea Hotărârii de Guvern privind Contractul-Cadru 2016-2017 semnat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Ministerul Sănătății.

Greva japoneză este primul semnal de alarmă pe care aceștia îl trag, urmând ca, dacă vor fi în continuare ignorați să nu semneze noile contracte.

Personalul medical din mai multe confederații sindicale începe astăzi o serie de acțiuni de protest care debutează cu greva de tip japonez. Ei vor protesta până pe 27 martie cu banderolă, urmând ca pe 28 martie să depună revendicările la Camera Deputaților, iar pe 31 martie va avea loc pichetarea sediului Ministerului Muncii.

Citeste intreg articolul AICI

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro