Directorul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Radu Tibichi, pledează pentru introducerea biletelor de trimitere şi a concediilor medicale în format electronic.

În acest fel, spune el, s-ar înlătura birocraţia, iar banii din sistem ar putea fi cheltuiţi mai bine.

Deja sistemul de decontare a serviciilor medicale este mult îmbunătăţit după ce au fost introduse dosarele electronice, cardul de sănătate şi reţetele electronice, a adăugat Radu Tibichi. 

Radu Tibichi: "S-au constituit circa 6 milioane de dosare în sistem, dar nu funcţionează cu caracter obligatoriu, fapt care, din punctul meu de vedere, este o pierdere în timp a unor informaţii care ar constitui atât o bază importantă de luare a unor decizii pentru autorităţi, cât şi un instrument de lucru foarte bun pentru medici în evaluarea cazului respectiv. Un medic informat corect asupra istoricului medical al pacientului va lua cu siguranţă o decizie mai rapidă, o decizie mai bună".

Sursa

Foto Adevarul .ro

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro