Norme Coca 2023 - 2024

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut, ieri, o primă declaraţie de presă de la demararea anchetei la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Acesta a anunţat că a propus suspendarea din funcţie a managerului Adrian Strâmbeanu, pe durata controlului. Lucrurile nu sunt, însă, atât de simple.

Este nevoie ca ancheta să se deruleze în linişte, a punctat, ieri, Raed Arafat, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, care a anunţat că, în acest context, a şi solicitat suspendarea din funcţie, pe durata verificărilor, a managerului Adrian Strâmbeanu. „Se ţin conferinţe de presă în paralel cu controlul, dar acestea nu vor intimida comisia”, a punctat Arafat, referindu-se la întâlnirea cu presa la care participaseră, cu câteva minute în urmă, conducerea spitalului şi câţiva medici. „Noi facem doar o propunere privind suspendarea managerului Adrian Strâmbeanu, pe durata derulării anchetei. Decizia este a Consiliului Judeţean Prahova. Am făcut această propunere pentru că va trebui ca ancheta să meargă în linişte”, a declarat Arafat.

Anunţul a venit la doar o oră distanţă de momentul în care Adrian Strâmbeanu a declarat că nu ştie să existe o asemenea propunere în ceea ce-l priveşte, nu are de gând să-şi anunţe demisia, în contextul scandalului izbucnit, de două săptămâni, la Ploieşti, dar nici nu s-a gândit încă dacă mai este interesat de un nou mandat la conducerea SJU. Motivul a ieşit la iveală spre seară, când vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Sebastian Danielescu, la finalul unei discuţii cu subprefectul judeţului şi cu preşedintele Colegiului Medicilor Prahova, a explicat pentru Telegrama că, în contextual actual, Adrian Strâmbeanu nu poate fi suspendat din funcţie. „Eu am declarat, acum câteva zile, că se va lua în calcul ca, într-un fel sau altul, domnul manager să nu mai fie manager. Am fost precaut în declaraţii atunci pentru că între acesta şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova există un contract de management ale cărui prevederi sunt clare în privinţa suspendării din funcţie şi a încetării contractului. Prevederile nu permit suspendarea din funcţia de manager al Spitalului Judeţean a domnului Adrian Strâmbeanu decât în baza rezultatelor controlului. Nu am primit nimic oficial din partea Ministerului referitor la o recomandare în acest sens. Tot ce am văzut au fost declaraţiile pentru presă ale domnului secretar de stat Raed Arafat. Oricum, mandatul managerului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti expiră pe 13 decembrie. Contractul de management fie va înceta de drept, fie în urma raportului întocmit de comisia de control”, ne-a declarat Sebastian Danielescu.

Oficialii CJ se contrazic în declaraţii, celălalt vicepreşedinte, Laurenţiu Rebega, anunţând ieri pentru Mediafax că Strâmbeanu a fost deja suspendat, iar interimar este directorul medical, Florin Puşcariu.
Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, ancheta de la Judeţean s-ar putea încheia abia la începutul săptămânii viitoare.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro