Norme Coca 2023 - 2024

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureș, că Fundația pentru SMURD va implementa în acest an un proiect în Delta Dunării, în valoare de circa 400.000 de euro, bani proveniți din donațiile populației de 2% din impozitul pe venit.

Foto: (c) Angelo BREZOIANU/ AGERPRES ARHIVĂ

''În acest an, pot să spun că proiectul major este dotarea Deltei Dunării și avem deja acordul domnului viceprim-ministru Oprea, ministrul de Interne, pentru a deschide o stație de pompieri în Deltă, care să aibă o barcă și un Hovercraft de intervenție, pe partea de SMURD și pe partea de incendii. Sunt deja în curs de a fi comandate echipamentele de intervenție, este un proiect care atinge aproximativ 400.000 de euro ca și cost și urmează să fie implementat la sfârșitul primului semestru — începutul celui de al doilea semestru al acestui an. În cursul verii cred că o să le vedem funcționale în Delta Dunării, într-o zonă — dacă nu greșesc Crișan, o zonă de unde pot să plece în oricare parte pentru operațiuni de salvare, de intervenție medicală, ambele vehicule — deci și Hovercraft-ul și barca vor fi cu capabilități medicale și cu targă și cu tot, iar barca va avea și capabilitate de stingere a incendiilor'', a spus Raed Arafat.

Acesta a precizat că finanțarea echipamentelor va fi asigurată din donațiile către Fundația pentru SMURD, iar din bugetul statului va fi asigurată stația de pompieri, care este în planul ISU Tulcea.

Raed Arafat speră că stația și echipamentele vor fi funcționale în timpul verii.

AGERPRES/(A — autor: Dorina Matiș, editor: Georgiana Tănăsescu)

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro