Secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat - cel care coordonează sistemul de urgenţă din România - a susţinut, în direct la Digi24, că ambulanţele cu sute de mii de kilometri la bord nu sunt un pericol public.
 
le pot funcţiona şi în continuare, cu condiţia să fie îngrijite. Raed Arafat a recunoscut totuşi că lipsa de personal este într-adevăr o problemă, însă spune că aceasta va fi rezolvată cu timpul.„Ultima achiziţie făcută anul trecut a fost de 132 de ambulanţe. În fiecare an înlocuim un număr de maşini. 60% din parcul auto anul acesta intră in al şaptelea an de lucru. Ideea că o maşină la 200 de kilometri trebuie casată, îmi pare rău. Nu mai conducem Dacii. (...) Sunt probleme serioase la personal şi asta nu poate fi negat. Impactul e pe parcursul mai multor ani. Măsura 1 la 7 (de reducere a posturilor – n.r.) pentru serviciile de urgenţă, de ambulanţă, pentru spitale a fost devastatoare. (...) Aşa trebuie să lucrăm, ca să echilibrăm sistemul de urgenţă în ţară. Suma a crescut în acest an. Am avut comisie care a lucrat pe repartiţia fondurilor. Încercăm să echilibrăm sistemul”, a declarat Raed Arafat.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro