Norme Coca 2023 - 2024

În cazul unei acuzatii de malpraxis, pacientul va plati o suma mica pentru mediator, restul urmând sa fie achitat de catre societatea de asigurare, a declarat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Sanatatii Raed Arafat, în cadrul unei dezbateri pe proiectul de lege privind malpraxisul.

 

 

"Cifra aceasta se face în comun cu asigurarile si cu pacientii. Expertul o sa fie platit de catre pacient; suma va fi una mica, nesemnificativa. Aceasta taxa va fi stabilita prin norme. Taxa pentru plata expertului nu va fi la fel de mare ca cea de acum, de câteva mii de lei. Va fi una simbolica, platita de reclamant, si restul de asigurat", a spus Arafat.

 

Potrivit acestuia, cuantumul daunelor morale vor fi corelate cu cele din UE.

 

"Legea malpraxisului este clara: se plateste dauna morala. Cuantumul se stabileste prin legislatie secundara. Dauna morala este introdusa în lege. Plafoanele se vor misca, nu vor fi fixe, pe viata. Se coreleaza cu cele din UE", a adaugat Raed Arafat.

 

Proiectul de lege privind malpraxisul, pus recent în dezbatere publica, va aduce multe beneficii în primul rând cetateanului, pentru ca acesta va sti exact care este despagubirea pe care o cere, întrucât va exista o limitare a nivelului acesteia, sustinea la acel moment ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin)

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro