Norme Coca 2023 - 2024

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat sâmbătă, la Cluj, că Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) şi sistemul de primiri urgenţe ar avea nevoie, pentru a funcţiona la parametrii optimi, de sute de medici.
Arafat a făcut sâmbătă, la finalul ceremoniei de aniversare a 20 de ani de la înfiinţarea SMURD Cluj, un apel la tinerii medicii să se îndrepte şi către aceste două servicii, respectiv către medicina de urgenţă.

''Există deficit şi nu este nimic de ascuns, mai ales pe partea de medici, lucru pe care încercăm să-l completăm prin rezidenţii care termină şi îi încurajez pe medici să intre în rezidenţiatul de urgenţă, să îl finalizeze şi să se înroleze în UPU ca să poată lucra şi acolo şi la SMURD. Este un aspect de durată. Ar fi nevoie de sute de medici ca să funcţioneze pe plan naţional unităţile de primiri urgenţe şi SMURD-ul corect. Este normal acest lucru, dacă ne gândim că este o specializare recentă, dar, dacă ne gândim unde suntem acum, am evoluat foarte bine'', a spus Raed Arafat.

Acesta a precizat că, pentru a se ajunge la nivelul necesar de medici care să acopere întreaga activitate de medicină de urgenţă a SMURD, ar fi nevoie, în total, de un corp de 1.200 - 1.300 de specialişti. AGERPRES

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro