Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Rata vaccinării în România este în scădere, sub nivelul de protecţie optimă de 95 la sută. În aceste condiţii pot reapărea boli considerate eradicate, precum poliomielita, difteria, tetanosul, a explicat şeful secţiei de pediatrie de la Institutul "Matei Balş", Monica Luminos.

"Încep să apară din ce în ce mai multe boli şi Doamne fereşte să nu ne trezim cu cele pe care le credeam eradicate precum poliomielita, difteria, tetanosul. Există o reticenţă din partea părinţilor faţă de vaccinare. Sunt medici de familie care nu recomandă vaccinarea", a spus Monica Luminos, prezentă la lansarea Asociaţiei Române pentru Educaţie Pediatrică în Medicina da Familie (AREPMF), potrivit Mediafax.

Doctorul a mai menţionat că rata acoperirii vaccinale în România este sub nivelul de protecţie optimă de 95 la sută şi scade în continuare, tusea convulsivă devenind deja endemică.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro