O fetita de doar doi ani se lupta sa supravietuiasca, dupa ce a suferit o alergie violenta la o doza de Nurofen.

La cateva ore dupa ce Macey Marsh a luat doza de Nurofen prescrisa de medicul de familie, pe chip i-au aparut rani si basici. Acum, dupa zece zile petrecute la Terapie Intensiva, medicii spun ca "este un miracol" ca este in viata, relateaza The Mirror.

Cosmarul fetitei din Marea Britanie a inceput in urma cu 6 saptamani, cand parintii au dus-o la medicul de familie pentru ca avea o eruptie cutanata, ochii inflamati si se simtea slabita. Medicul a spus atunci ca nu era nimic grav si i-a prescris Nurofen, un analgezic. Parintii i-au dat medicamentul inainte de culcare, dar a doua zi dimineata starea fetitei se agravase foarte mult.

Macey a fost dusa la urgente, iar medicii au spus ca avea scarlatina si i-au prescris un antibiotic. Dupa cateva ore, insa, Macey era plina de rani si basici. Parintii au dus-o la un alt spital, iar un specialist in boli infectioase a diagnosticat-o cu Sindromul Stevens-Johnson, o afectiune rara cauzata de reactia alergica violenta la medicamente. Acest medic a spus ca starea fetitei a fost provocata de Nurofen.

Un purtator de cuvant al companiei care produce Nurofen a declarat: "Ne pare rau sa auzim de starea fetitei si ii dorim insanatosire grabnica. Sindromul Stevens-Johnson este o afectiune rara de cunoscuta, provocata de medicamente. Ii sfatuim pe toti consumatorii sa citeasca cu atentie toate precautiile inainte de a lua un medicament".

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro