Norme Coca 2023 - 2024

Un fost medic rezident din România a confirmat că toate lucrurile descrise în articolul “Ştii ce înseamnă, mă, să fii doctor în Românica?”, semnat de medicul Nicoleta Ferariu sunt reale.

Sorin Adetu comentează pe nasul.tv că articolul i-a amintit, în principal, cu mare scârbă de rezidenţiat. Fostul medic rezident, astăzi plecat din România că să facă chirurgie plastică în Anglia şi la Paris, adaugă: “Consider că am pierdut 6 ani din viaţă, că mi s-au furat, că am fost sechestrat”!

“Citind articolul mi-am amintit in principal cu mare scarba de rezidentiatul meu. Lucrurile sunt adevarate, esti umilit din absolut toate punctele de vedere si nu inveti nimic pentru ca clinicile sunt conduse in stil KGB-ist de profesori care au grija sa nu formeze doctori care le pot deveni concurenti in viitor. Trebuie sa furi, sa te ascunzi, sa operezi pe furis cu amici din alte sectii, doar-doar sa nu auda Marele Profesor care iti impune tehnici care in lume sunt considerate istorie…

Cand incerci sa arati ca esti un om rational si ca vrei sa te dezvolti esti calcat in picioare, la fel si cand gresesti, cu adevarat sau nu. Depinde de cel care evalueaza actiunile tale… si care e Profesorul… Cand ai succese esti pur si simplu ignorat. Ai un salariu mizerabil din care trebuie sa mananci, sa te speli, sa dormi undeva, sa te transporti, sa mergi la cursuri si congrese, sa-ti iei carti. Asta in timpul in care fiii si fiicele, nepotii/nepoatele Profului, profilor, ministrilor, directorilor sau oricarui potentat politic sau financiar beneficiaza de un drum direct, lin, usor, cu proptele, mangaieri si laude nemeritate.

Plus posturi asigurate, pe sfat sau pe universitar. Am avut colegi care au intrat pe specialitate NU prin rezidentiat, ci prin usita numita “asistent universitar” sau “cercetator” si care evident au trecut pe rezidentiatul pentru care eu am invatat pana am inceput sa am extrasistole in serie si pentru care am ocupat locul 17 la concursul national. Si, mai mult, prin minuni postdecembriste, au inceput dupa mine si au terminat … odata cu mine… La spitalul indrumator intraseram doar 3 (trei) pe specialitate, conform rezidentiatului si clasamentului, in anul meu. Am terminat…14 (paisprezece!!!). Mi-e SCARBA. Oamenii astia trebuie sa fie dati in judecata. Consider ca am pierdut 6 ani din viata, ca mi s-au furat, ca am fost sechestrat. Tara viitor de aur are…”.

Sursa: nasul.tv

MA, STII CE INSEAMNA, SA FII DOCTOR IN ROMANICA?

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro