În cadrul Centrului Medical Nova Vita, s-a efectuat în data de 18 martie 2014 prima procedură de embolizare a adenomului de prostată. Această procedură a fost realizată de Dr. Lucian Mărginean, medic primar, specialist în radiologie intervenţională, şi dr. Daniel Porav, medic primar urolog. Intervenţia reprezintă o premieră în provincie.

Este operaţia fără bisturiu a adenomului de prostată, alternativă terapeutică în această afecţiune. Intervenţia constă în embolizarea (închiderea) vaselor de sânge care asigură nutriţia prostatei cu scopul de a reduce dimensiunile acesteia modificate patologic.
Această embolizare a vaselor prostatice se face cu catetere şi microcatetere (2 mm) poziţionate supraselectiv, prin care se introduc microparticule (100 – 300 microni) cu scopul închiderii vaselor.

Pacientul nu este supus anesteziei generale şi poate fi externat la 24 de ore de la intervenţie.
Procedura a fost posibilă abordării interdisciplinare medic urolog – medic radiolog intervenţionist ce au lucrat în strânsă colaborare, cu susţinerea şi suportul centrului medical Nova Vita.

Centrul Medical Nova Vita
Dr. Dragoş Popa, Director Medical
Emilia Ştefan, Specialist Marketing

dr marginean lucian dr Porav Daniel

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro