Norme Coca 2023 - 2024

Legatura dintre riscul de cancer de prostatăsi grupa de sânge este un fapt deja cunoscut, dar ce au aflat oamenii de stiintă de la Medical Tokyo University este că si reaparitia bolii este influentată de grupa sanguină, arată un articol The Telegraph.

Cei care au grupa 0 de sânge au sanse mai mari de a nu mai dezvolta boala după vindecare, în timp ce grupa A de sânge indică un risc cu 35% mai mare de recidivă a cancerului de prostată.

Yoshio Ohno, autorul cercetării sustine ca descoperirea va ajuta la întelegerea mai bună a modului în care se dezvoltă cancerul de prostată - cea mai răspândită formă de cancer din Europa. Studiul a fost prezentat la congresul anual al Asociatiei Europene de Urologie, care are loc la Stockholm. Cercetarea a urmărit evolutia stării de sănătate a 555 de bolnavi de cancer de prostată, pe durata a sase ani.

Riscul îmbolnăvirii de cancer de prostată poate depinde de mai multi factori, de la cei genetici, la alimentatie, dar rolul fiecăruia dintre acestia este încă un subiect de dezbatere stiintifică.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro