Norme Coca 2023 - 2024

Un locuitor al Tării Galilor care a rămas desfigurat după un accident de motocicletă a cunoscut o schimbare radicală a vietii datorită procedurilor de reconstructie facială prin intermediul unor imprimante 3D, o tehnologie inovatoare care oferă "rezultate incomparabile" conform chirurgilor, transmite AFP.

Victimă a unui grav accident de motocicletă în 2012, Stephen Power a suferit fracturi ale pometilor, ale maxilarului superior, ale craniului si nasului. După accident el a fost nevoit să rămână internat în spital timp de 4 luni. Rămas desfigurat, Stephen Power obisnuia să nu iasă din casă fără să poarte sapcă si ochelari de soare pentru a-si ascunde cât mai mult din chip.

În prezent el speră, asa cum a declarat miercuri pentru BBC, că nu va mai fi nevoie să se ascundă, după o interventie chirugicală care este prezentată la Muzeul Stiintific din Londra cu ocazia expozitiei '3D Printing: The Future' (Imprimarea 3D: Viitorul).

Pentru a-i reface simetria fetei, chirurgii de la spitalul Morriston din Swansea (Tara Galilor) i-au reconstruit pometii obrajilor folosind implanturi realizate cu ajutorul unei imprimante 3D, pornind de la un model de reconstructie.

"Rezultatele sunt mai bune decât orice altceva am fi putut obtine prin metode diferite. Este incredibil. Această tehnologie ne permite să fim mult mai exacti", a subliniat Adrian Sugar, chirurgul care l-a operat pe Stephen Power.

"Am putut observa diferenta imediat ce m-am trezit din anestezie", după o interventie chirugicală care a durat 8 ore, a mai precizat pacientul în vârstă de 29 de ani.

 Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro