Norme Coca 2023 - 2024

(4 Noiembrie, ora 15.00) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” din Iaşi, Vasile Astărăstoae, a declarat că a înaintat o solicitare scrisă Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii, precum şi Secretariatului General al Guvernului, pentru schimbarea atitudinii faţă de fondurile de investiţii ale universităţilor.

Potrivit lui Vasile Astărăstroaie, până în 2020, instituţia pe care o conduce are proiecte investiţionale in valoarea de aproape 170 de milioane de euro, dar banii nu pot fi folosiţi, deoarece spitalele din municipiul Iaşi nu se află în subordinea Universităţii.

Vasile Astărăstoae a mai precizat că un astfel de proiect nu a fost încă promulgat, deoarece există înţelegeri cu Fondul Monetar Internaţional, pe care România trebuie să le respecte.

A consemnat Constatin Mihai.

Sursa: http://portal.radioiasi.ro/rectorul-universit-ii-de-medicin-i-farmacie-grigore-t-popa-din-ia-i-vasile-ast-r-stoae-solicit-schimbarea-atitudinii-fa-de-fondurile-de-investi-ii-ale-universit-ilor-a283581.html

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro