Cea mai bună metodă de slăbit este dieta bogată în proteine, iar faptul că proporţia proteinelor a scăzut în alimentaţia occidentalilor în ultimii 60 de ani ar putea explica sporirea numărului de persoane obeze, scrie 'Daily Mail', vineri, într-un articol referitor la un studiu prezentat în Manchester, la reuniunea anuală a Societăţii pentru biologie experimentală.

O asemenea dietă are însă şi riscuri şi poate duce la dezechilibre ce pot cauza, la rândul lor, probleme de sănătate', avertizează profesorul în nutriţie ecologistă David Raubenheimer, de la Universitatea din Sydney, coordonatorul studiului.

El susţine că organismul uman nu este adaptat la biscuiţi, prăjituri, pizza şi băuturi dulci şi recomandă consumul de ouă şi carne, mai ales peşte şi piept de pui, şi evitarea hranei 'ultra-procesate'.

Specialiştii menţionează că proteinele sunt o sursă de energie şi, totodată, sunt esenţiale pentru o creştere sănătoasă şi pentru refacerea ţesuturilor, precum organele interne, pielea şi muşchii, inclusiv muşchiul inimii după un infarct.

Diverse cercetări ştiinţifice au arătat că aprecierea conţinutului nutriţional al alimentelor numai în funcţie de numărul de calorii nu este suficientă. Ceea ce contează este asigurarea unui echilibru corect între proteine, carbohidraţi şi grăsimi.

Dacă apare un dezechilibru, pentru a se ajunge la nivelul corect de proteine, trebuie să se modifice şi consumul de zaharuri şi grăsimi.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro