Norme Coca 2023 - 2024

De luna aceasta, medicamentele compensate sau gratuite de pe reţeta electronică se pot elibera de-a lungul a trei luni. Astfel, pacientul poate lua din farmacie tot tratamentul o dată sau fracţionat.

În cazul în care urmaţi un tratament de lungă durată, medicul vă poate prescrie medicaţia pentru trei luni. În acest caz, reţeta se eliberează şi fracţionat. Farmacistul vă poate da doar cantitatea necesară pentru o lună, de exemplu. Şi va preciza acest lucru pe formularul pe care vi-l dă. În luna următoare puteţi merge din nou la farmacie, cu aceeaşi reţetă, şi vă puteţi lua tratamentul pentru următoarea perioadă, fără să mai fie nevoie să mai mergeţi la medic.

Şi în cazul în care nu găsiţi toate medicamentele prescrise la o singură farmacie, puteţi cere eliberarea parţială a tratamentului. Astfel în formular se trec numai pastilele pe care le ridicaţi în acel moment. Restul se poate lua din altă farmacie din acelaşi judeţ, pe baza formularului printat de farmacie, potrivit digi24.

Noul sistem electronic vă permite şi să luaţi medicamentele toate o dată ca şi până acum. Pacientul său împuternicitul acestuia trebuie să fie atent la ce medicamente sunt înscrise ca eliberate pe formularul tipărit de farmacie şi numai după aceea să semneze de primirea lor.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro