Norme Coca 2023 - 2024

Zeci de copii din Calarasi sunt internati si tratati zilnic, in conditii inumane, in mizerie, printre mucegai si rugina, in sectia de pediatrie a Spitalului Judetean.

Iar aceasta situatie nu se va schimba cel putin un an de azi inainte. Mai mult decat atat, la orice cutremur puternic, cladirea, incadrata in clasa II de risc seismic, se poate prabusi peste pacienti si peste angajatii spitalului.

De ce nu s-a facut nimic pana acum? Pentru ca au existat alte prioritati, spun cei de la Consiliul Judetean Calarasi, in administrarea caruia se afla de 8 ani unitatea medicala.

Reportaj cu camera ascunsa

De cum pasim in sectia de pediatrie, suntem avertizati de mamele care-si au copiii internati acolo ca am patruns intr-un focar de infectie. Peretii sunt scorojiti si mucegaiti, toaletele pline de rugina si mizerie, faianta sta sa cada, iar mobilierul are cateva decenii. Peste toate troneaza nepasarea angajatilor spitalului.

Mama: "Nu se face curatenie sau cand se face se spala cu un singur mop toate saloanele, cu o singura apa. Uite in chiuveta aia sa vezi ce e, in oglinzi. Nu se poate asa ceva."

Mama: "Aici te imbolnavesti de 1.000 de ori mai rau decat atunci cand vii. Sunt si gandaci, frig."

De teama ca cei mici sa nu se imbolnaveasca si mai tare, mamele fac ele curatenie in salon si isi aduc asternuturi de acasa.

Pana si personalul medical se plange de conditiile mizerabile, dar nu face nimic pentru a le schimba. Conducerea spitalului, responsabila de curatenie, a refuzat sa dea explicatii.

Nu doar sanatatea pacientilor si a angajatilor spitalului este in pericol, ci chiar viata lor. Corpul in care se afla sectia de pediatrie este incadrat in clasa a doua de risc seismic. Consiliul Judetean Calarasi, in administrarea caruia a trecut spitalul in 2007, ar putea incepe renovarea in cel mai fericit caz anul viitor.

Marian Dinulescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Calarasi: "Anul viitor o sa modernizam si incaperile. Noi, anul acesta, bagam 63 de milioane de lei vechi in consolidare."

50 de copii sunt tratati zilnic in sectia de pediatrie a spitalului.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro