COMUNICAT DE PRESA

 

            Asociatia Medicilor Medicina Generala – Medicina de Familie Mures si Patronatul Medicilor de Familie Mures isi exprima ingrijorarea in legatura cu modul in care Colegiul Medicilor din judetul Mures a facut desemnarea reprezentatului Colegiului in Comisia consultativa, specialitatea medicina de familie din cadrul CJAS Mures.

            Consideram ca nu s-a tinut cont de niste chestiuni procedurale care sa aiba la baza argumente obiective. Si anume:

 1. Nu a fost consultati membrii Biroului Colegiului Medicilor din judetul Mures cu privire la aceasta desemnare in conditiile in care doi dintre vicepresedinti sunt medici de familie.
 2. Nu a fost consultata Comisia de specialitate medicina de familie din cadrul Colegiului Medicilor din judetul Mures, comisie numita tot de conducerea Colegiului.
 3. Nu a fost desemnat un medic de familie, nici ca titular si nici ca supleant in Comisia consultative, specialitatea medicina de familie din cadrul CJAS Mures din partea Colegiului.

In acest context, tinand cont de faptul ca la nivel national Colegiul Medicilor din Romania, la negocierile cu CNAS, a reprezentat interesele medicilor de familie, desemnand medici de familie si consultandu-se cu asociatiile acestora  ne este greu sa intelegem deciziile Colegiului Medicilor din judetul Mures.

Avand in vedere ca prin regulamentul de functionare a Comisiei consultative, specialitatea medicina de familie din cadrul CJAS Mures s-a pierdut caracterul de Comisie paritara, prin desemnarea facuta de Colegiul Medicilor din judetul Mures si modul in care s-a facut aceasta, consideram ca se doreste ca vocea profesionistilor din domeniul medicina de familie sa fie estompata in cadrul acestor comisii, care printre altele stabilesc si necesarul de medici de familie, sporul pentru zonele de rural, etc.

Foarte probabil urmarind ordinea de zi si deciziile pe care le va lua Comisia consultative, specialitatea medicina de familie din cadrul CJAS Mures vom intelege deciziile Colegiul Medicilor din judetul Mures si de ce in judetul Mures situatia nu se incadreaza in sablonul national.

        Tg. Mures                                                                 Conducerea AMMG-MF Mures

            20.04.2015                                                              Conducerea PMF Mures

 

 

 

 

.

 • Newsletter


 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro