Satuli de sistem si de salariile incasate luna de luna, medicii s-au renuit pe retelele de socializare, militand pentru eliminarea statutului de functionari publici si cer salarii „decente”. Pentru demersurile lor, a fost creat un grup – „Medici gata de greva generala. Solicitam salarii decente!” – din care fac parte peste 8 mii de membri.

Totodata, medicii de pe internet doresc sa poarte banderola neagra, in data de 1 septembrie.

Medicii solicita: nedepasirea orelor suplimentare de 360 de ore pe an, adica 20 de ore pe luna; respectarea drepturilor salariatului ca intre doua zile de lucru sa fie o pauza de 12 ore libere si doua zile libere consecutive, in fiecare saptamana; salariul de baza sa ajunga la o mie de euro, sa existe mediamente in spitale, aparatura moderna; dar si deblocarea posturilor.

O ultima actiune de amploare a medicilor s-a realizat in noiembrie 2013, cand mii de medici au iesit in strada pentru a-si cere drepturile. Atunci, ei cereau 6% din PIB pentru Sanatate, conditii mai bune de lucru, salarii dublate pentru rezidenti. In urma acestei manifestari, denumita „Marsul tacerii”, rezidentii au primit o bursa de la Ministerul Educatiei de 150 de euro, lunar.

Puteti accesa AICI pagina de Facebook a medicilor pregatiti de greva.

 

medici 21 130click pe imagine

 

Inca nu ati aflat ce se pregateste in privinta salarizarii medicilor?

 

Autor: Iuliana-Maria Vişan
Sursa: PaginaMedicala.ro
.
  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro