Sursa http://ziuadecj.realitatea.net

România este țara europeană care cheltuie cel mai puțin pentru sănătatea cetățenilor săi. Cu toate acestea, în sistemul său de sănătate înflorește o înfiorătoare și mizerabilă corupție.

Să ne amintim cazul Hexi Pharma. Un patron de societate producătoare de substanțe dezinfectante destinate mediilor spitalicești devine un furnizor de seamă al unui sistem ale cărui favoruri le-a cumpărat cu șpăgi grase și foloase necuvenite care insultă imaginația. În schimb, în condițiile în care trei sferturi din veniturile firmei proveneau de la bugetul statului, prin generoasele achiziții făcute de managerii de spitale corupți până-n măduva oaselor, produsele erau ineficiente și drastic diluate. Ancheta criminalistică a intrat într-un con de umbră, întrucât principalul suspect (și urmărit făptuitor) a decedat în mod tragic, percutând cu autoturismul personal un arbore absolut imparțial.

Citeste mai departe

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro