Bolnavii care au fost supuşi unor intervenţii de implantare de proteze endovasculare (stent), cei cu epilepsie, cu boala Parkinson, cu demenţe degenerative, vasculare sau mixte, precum şi pacienţii incluşi în Programul naţional de diabet nu vor mai fi nevoiţi să vină la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi pentru avizarea reţetelor medicale lunare.

Pacienţii sau aparţinătorii acestora vor putea merge cu reţeta de la medicul de familie direct în farmacie. „Am luat această măsură pentru a nu mai plimba asiguraţii de la medic la CJAS şi mai apoi la farmacie. Am făcut în acest sens informări atât pe site-ul nostru, cât şi către medicii de familie şi farmacii. Măsura intră în vigoare de la 1 ianuarie 2014”, a explicat preşedintele director general al CJAS Galaţi, dr. Elena Vrabie.

( Nu am gasit informatia pe site-ul CJAS Galati ! )

Mai rămân totuşi de vizat la CJAS acele reţete care se eliberează în baza deciziilor date de CNAS. „Este vorba de reţete cu valoare foarte mare, în cazul cărora trebuie să existe o evidenţă strictă”, a adăugat sursa citată.

IC MED surpriza

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro