Aproape cinci sute de candidaţi s-au înscris pe 227 de locuri la concursul de rezidenţiat care va fi organizat, duminică, în centrul universitar din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.

Potrivit Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, 479 de candidaţi - 344 la medicină, 113 la medicină dentară şi 22 la farmacie - vor susţine, duminică, examenul de rezidenţiat organizat aici.

Concursul este organizat pentru posturile scoase la concurs de spitalele din Bistriţa Năsăud, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu, precum şi pentru locurile publicate în centrele universitare din Târgu Mureş şi Sibiu. Candidaţii provin din toate aceste judeţe, dar şi din Cluj, Braşov, Bucureşti, Vâlcea, Alba, Botoşani, Dolj, Iaşi, Bihor, Galaţi, Prahova, Argeş, Gorj şi Bacău.

Potrivit site-ului oficial al Ministerului Sănătăţii dedicat examenului de rezidenţiat, la centrul de concurs de la Târgu Mureş sunt disponibile 199 de posturi la medicină - cele mai multe fiind la anestezie terapie intensivă (20) şi medicină internă (18) alături de 23 de locuri la medicină dentară şi cinci la farmacie.

Un număr de 12 specializări din totalul de 60 nu au niciun post scos la concurs, la această sesiune a rezidenţiatului.

Concursul de rezidenţiat de anul acesta se desfăşoară în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

La nivel naţional, sunt scoase la concurs 3.026 de locuri.

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60 la sută din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Punctajul minim de promovare prevăzut mai sus se calculează la nivelul fiecărui centru universitar în care se organizează concursul.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.

Anul trecut, la rezidenţiat au participat peste 5.300 de absolvenţi, care au concurat pe 3.778 de locuri şi posturi.

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro