Rezidentiatul pe loc si pe post in sase centre universitare (Bucuresti, Craiova, Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca, Targu Mures), pentru care Ministerul Sanatatii a scos la concurs aproape patru mii de locuri si de posturi.

Anul acesta, un numar de 5 659 de candidati s-au inscris pentru a ocupa unul dintre cele 3.909 locuri si posturi scoase la concurs de catre Ministerul Sanatatii.Din totalul locurilor si posturilor scoase la concurs, 3.443 sunt pentru domeniul medicina, 317 pentru domeniul medicina dentara, iar 149 pentru farmacie.

Cei mai multi medici tineri, 4.172, s-au inscris la medicina, 1.116 la medicina dentara si 371 la farmacie.

Repartitia pe sali a candidatilor

Ministerul Sanatatii a afisat listele cu repartitia pe sali a candidatilor inscrisi la concurs, dupa cum urmeaza:

Desfasurarea examenului

Incepand cu ora 08:30, candidatii pot intra in sala in care au fost repartizati. La ora 10:00, ei vor incepe examenul, care dureaza patru ore. Concursul se va desfasura sub forma de test-grila, cu 200 de intrebari. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctaul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.

Intreaga publicatie de concurs poate fi accesata aici.

Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se va face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu.

Detalii privind modul de organizare si desfasurare a concursului de Rezidentiat se gasesc pe pagina de web www.ms.ro, sectiunea Rezidentiat.

Listele candidatilor inscrisi la concursul de rezidentiat pot fi accesate aici.

Tematica si bibliografia

Candidatii la concursul de rezidentiat pot accesa tematica si bibliografia pentru concursul de rezidentiat dupa cum urmeaza:

De asemenea, metodologia de desfasurare a concursului poate fi descarcata de aici.

Autor: Iuliana-Maria Vişan
Sursa: PaginaMedicala.ro
"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro