Norme Coca 2023 - 2024

Se lucrează la foc continuu pentru a termina în cel mult șapte luni toate cardurile de asigurat, a anunțat preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, astăzi. Până la începutul acestei săptămâni aproximativ 5.400.000 de carduri electronice au fost realizate. „Restul de 9,5 milioane vor fi finalizate în următoarele şase-şapte luni. Ritmul de fabricare este de 55.000 de carduri pe zi şi se lucrează «şapte zile din şapte»”, a mai spus Cristian Bușoi.

„Înseamnă că ritmul de un milion de carduri pe lună va creşte la 1,5 milioane. La un ritm de 1,5 milioane de carduri pe lună s-ar putea ca în şase-şapte luni să fie realizate şi cele 9,5 milioane de carduri care au mai rămas. Până la sfârşitul lunii august se poate vorbi de finalizarea producţiei”, a afirmat reprezentantul CNAS.

El a adăugat că în luna septembrie vor putea fi distribuite toate cardurile iar din luna octombrie sau în ianuarie 2015, toate serviciile medicale vor fi decontate numai pe baza folosirii cardului.

Buşoi a făcut apel către furnizorii de servicii medicale să-şi achiziţioneze în perioada iunie - august cititoare de carduri.

Şeful CNAS a mai anunţat că, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, folosirea cardurilor va fi testată printr-un proiect-pilot pe 10.000 de pacienţi aflaţi în hemodializă, aparţinând tuturor categoriilor sociale.

Din aprilie, medicii pot încărca dosarul electronic

Referindu-se la dosarul electronic, Buşoi a precizat că din 21 aprilie proiectul va fi disponibil pe infrastructură şi medicii vor putea încărca date pe acesta.

„Începând cu 21 martie va fi testat timp de o lună iar pe 21 aprilie proiectul va fi disponibil pe infrastructură IT', a explicat Cristian Buşoi, menţionând că va exista probabil şi posibilitatea ca aceia care nu vor să fie înscrişi în dosarul electronic să poată refuza.

Distribuția cardurilor va fi făcută prin intermediul serviciilor poștale. „Nu e vorba despre Poșta. Vor organiza licitație”, a mai declarat șeful CNAS.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro