Robotii se "inroleaza" usor, usor in sistemul medical. Un spital din Belgia se bucura deja de ajutorul a 3 masinarii care se concentreaza pe recuperarea batranilor si a copiilor.

 

Mai exact, robotii sunt programati sa redea miscarile pe care bolnavii trebuie sa le execute.

 

 

Sirius este unul dintre cei trei roboti care au calcat pragul spitalului in urma cu 4 zile. Deja, masinariile au inceput programul de lucru cu pacientii, iar acestia sunt incantati de colaborare.

"Robotul m-a ajutat foarte mult" , spune unul dintre varstnici. "Este grozav! Este o adevarata inovatie pentru unitatea medicala."

Cei 3 roboti au fost fabricati in Belgia si au costat aproximativ 15 mii de euro. Din ianuarie, echipei, i se va mai alatura un asistent medical cu circuite, care ii va ajuta pe bolnavi sa se deplaseze.

Mylene Maigray, fizioterapeut sef: "Interesul nostru este sa existe mai multa disponibilitate pentru fizioterapeut si de asemenea sa corecteze miscarile bolnavilor. Ii ajuta pentru ca pot avea un contact vizual cu robotul."

Robotii sunt programati de fizioterapeuti sa realizeze un set de miscari specifice. Au fost adusi in unitatea medicala in aceeasi zi in care cel mai nou film din seria Star Wars a avut premiera. Reprezentantii clinicii spun ca exista o legatura intre cele doua evenimente - noul slogan al spitalului pentru anul 2016 este numele acesteui film, "Trezirea Fortei".

 

Sursa

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro