România importă vaccin antitetanos și antirabic, prin Unifarm, de la un producător din Bulgaria, au declarat surse din Ministerul Sănătății. Potrivit sursei citate, cele două vaccinuri sunt aduse în România de către Unifarm prin procedura de nevoi speciale.
"S-a găsit soluția ca vaccinul antitetanos și vaccinul antirabic să se aducă în România de către distribuitorul național Unifarm de la un producător din Bulgaria, iar unitățile sanitare fac acum comandă de la Unifarm și li se aduce vaccinul", au explicat aceleași surse, care au precizat că Unifarm are deja cele două vaccinuri.

"Avem vaccinul pe stoc, cam în două săptămâni va fi distribuit. E vorba de 500.000 de doze care vor ajunge cel puţin jumătate de an", a declarat, pentru "Adevărul", Adrian Ionel, preşedintele consiliului de administraţie al Unifarm. Potrivit acestuia, vaccinul, care acum costă între 45 şi 90 de lei, a fost adus la un preţ avantajos, de 22 de lei. "S-a făcut o economie de 2.200.000 de lei", a completat oficialul.

Anul trecut România și-a aliniat prețurile la nivelul minim din UE, iar unii producători nu au mai dorit să livreze aceste vaccinuri întrucât nu au mai fost interesate de prețul pe care România îl putea oferi. AGERPRES

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro