Norme Coca 2023 - 2024

Conducem în topul deceselor la mortalitate infantilă în Europa. În România, la fiecare cinci ore, un copil mai mic de un an moare, iar statisticile arată că, an de an, pierdem aproximativ 1.900 de nou-născuţi.

O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.
România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9 la 1.000 de copii născuţi vii în 2012, cauza principală fiind naşterile premature.
În tot acest timp, România a trebuit să plătească însă Comisie Europene peste un miliar de euro, pentru deficienţele în sistemul de accesare a fondurilor europene din perioada 2009-2011, după cum a declarat chiar ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
Potrivit unor calcule, cu şpaga din dosarul Microsoft dovedită până acum s-ar fi putut face minim opt spitale.
Informaţiile au fost prezentate duminică, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro