Castigatorii Premiilor internationale 112 au fost onorati, la Varsovia, pentru contributia lor la salvarea de viet. La 10 ani de la prima convorbire prin numarul 112, Serviciul de Telecomunicatii Speciale a primit Premiul european pentru cea mai buna reforma in Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta. Premiile europene 112 pot fi considerate "Oscar-ul in domeniul serviciilor de urgenta"  si recompenseaza performantele remarcabile in acest domeniu.

Romania prin Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a primit Premiul european  pentru cea mai buna reforma in Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 (SNUAU).

Aceasta importanta distinctie recompenseaza devotamentul, implicarea si performantele obtinute de catre STS in promovarea si dezvoltarea SNUAU.

S-au inscris participanti din toata Europa, candidaturile acestora fiind analizate de o comisie de experti independenti, inainte de a primi votul membrilor Asociatiei Europene a Numarului de Urgenta (EENA).

Juriul international a apreciat ca Serviciul de Telecomunicatii Speciale a dezvoltat sistemul 112 intr-o maniera eficienta, luand in calcul, atat rezultatele tehnice, cat si pe cele operationale cu impact major asupra calitatii serviciilor si a sigurantei cetatenilor.

La acest eveniment au fost aproximativ 350 de participanti, reprezentanti ai serviciilor de urgenta, organizatii internationale, oficiali ai institutiilor europene, furnizori de solutii, care au sustinut si au recunoscut excelenta in domeniul serviciilor de urgenta din Europa. Au mai fost acordate si alte distinctii pe diferite categorii.

"Ceremonia premiilor europene 112 din acest an poate fi considerata "Oscar-ul in domeniul serviciilor de urgenta". Castigatorii ne-au demonstrat ca, impreuna, avem capacitatea de a construi o societate mai sigura si ca putem stabili un standard ridicat in domeniul serviciilor de urgenta din intreaga lume",  a declarat Demetrios Pyross, Presedintele Consiliului Consultativ al EENA.

Acesta este cel de-al patrulea premiu european 112 obtinut de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) dupa cele din 2009 si 2013 pentru cele mai bune campanii de educare - informare si cel din 2011 pentru salvare remarcabila.

Sursa

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro