În 2010 populatia României a înregistrat un număr de 21.4 milioane locuitori în comparatie cu 22.5 milioane în anul 1999. În ultimul deceniu populatia a scăzut constant, mai mult fată de alte tări din Uniunea Europeană. Bărbatii si femeile din România au o sperantă de viată considerabil mai scăzută fată de populatia altor tări din UE.

Speranta de viată în cazul bărbatilor (69.2 ani) si femeilor (77.5 ani) din România este comparabilă cu cea a bărbatilor si femeilor din Ungaria si Bulgaria. Totusi, în comparatie cu cele 15 tări membre ale UE (cele care erau membre ale UE înainte de mai 2004), bărbatii si femeile din România au o sperantă de viată considerabil mai mică (respectiv cu 8.1 ani si 6 ani mai putin).

Totusi, rata cazurilor de moarte la nastere (pentru 100 000 nasteri vii) indică 21.1 cazuri pentru România în comparatie cu 5.6 cazuri în UE-15. O situatie similară poate fi observată si în cazul mortalitătii în rândul copiilor. Indicatorul pentru mortalitatea în rândul nou-născutilor (pentru 1 000 nasteri vii, raportate) în România arată o medie de 10.1 în comparatie cu 3.7 în UE 15.

„Aceste statistici sunt alarmante si sunt multi factori la baza acestui fenomen, cum ar fi stilul de viată, lipsa informatiilor si a atentiei atribuite preventiei si nu în ultimul rând sistemul de sănătate subfinantat din România. O solutie foarte bună pentru cetăteni poate fi o asigurare privată de sănătate care îti oferă dreptul la cele mai bune servicii disponibile în lume, inclusiv preventie si consultatii de specialitate, dar si îngrijire pentru femeile însărcinate si copiii nou-născuti.”, declară Alida, Coman, Coordonator Marketing si PR pentru MediHelp International.

Study Source

MediHelp International este cel mai important furnizor de asigurări private de sănătate din Europa Centrală si de Est si este prezent pe piata din România începand cu 1999. MediHelp International îmbină cu succes Asistenta Medicală cu Asigurarea Internatională de sănătate, pentru beneficiul clientilor săi. Pentru mai multe informatii accesati www.medihelp.ro.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro