Norme Coca 2023 - 2024

Romanii vor primi cardul de sanatate din iulie 2014. Ca sa poata fi util, cardul  ar trebui sa contina datele medicale ale fiecaruia dintre noi. Pentru asta insa, chiar daca nu il obliga nimeni, titularul trebuie sa ii ceara doctorului de familie introducerea informatiilor pe cip.

Datele vor fi stocate in serverul Casei Nationale de Asigurari si ar trebui ca medicul sa le poata accesa atunci cand titularul cere o consultatie. In plus, aceste date sunt vitale daca persoana respectiva a fost grav ranita, iar un echipaj SMURD ii acorda primul ajutor.

Ca sistemul sa functioneze medicii de familie, farmacistii si spitalele ar trebui sa plateasca din banii lor cititoarele de card: in medie 40 de euro bucata. Cardul de sanatate va fi  valabil pana cand orice roman isi va schimba actul de identitate, dupa care plasticul devine inutil.

 

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro