Norme Coca 2023 - 2024

O băutură probiotică obținută din murături japoneze tradiționale ar putea deveni noul medicament minune împotriva gripei, potrivit unui studiu realizat de o companie niponă, informează dailymail.co.uk.

gripa

Noul studiu sugerează faptul că bacteria Lactobacillus, existentă în napii japonezi murați ("Suguki"), dar și în varza murată, are capacitatea de a întări sistemul imunitar și ar putea ajuta organismul să lupte eficient împotriva gripei.

Se crede că această bacterie are capacitatea de a preveni tulpini mai periculoase ale virusului gripal, precum H1N1 și gripa aviară letală H7N9, care a izbucnit recent în China.

O băutură probiotică care conține tulpina KB290 a virusului gripal este în prezent testată pe pacienți umani, după ce a fost testată pe șoareci.

Fanii napului japonez au susținut de multă vreme că această plantă erbacee are numeroase proprietăți benefice pentru sănătate, însă oamenii de știință au început abia de curând să îl studieze în laborator.

Potrivit cercetătorilor niponi, un strat protector de zahăr, denumit exopolizaharid, care protejează bacteria împotriva sucurilor acide din stomac s-ar putea afla în spatele puterilor tămăduitoare ale napului japonez.

Savanții niponi cred că descoperirea lor va conduce la apariția pe piață a unor noi medicamente care vor conține acea bacterie.

Luna trecută, oamenii de știință au prezis că un nou "sfânt Graal" în domeniul vaccinului gripal, care va oferi protecție pe viață împotriva tuturor tulpinilor virusului gripal, ar putea fi disponibil pentru populație în următorii cinci ani.

Studiul specialiștilor japonezi a fost coordonat de Naoko Waki, cercetător la compania Kagome din industria alimentară niponă, și a fost publicat în revista Letters in Applied Microbiology.

Mediafax

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro