Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Sursa estnews.ro

Promptitudine și… indulgență! După mai puțin de două zile de la reclamația făcută la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), bârlădeanul care a cumpărat mușchi țigănesc cu gust intens de detergent a primit pe e-mail răspunsul în urma controlului efectuat de reprezentanții DSVSA. Aceștia nu au găsit nimic în neregulă la agentul economic din zona Stadion, de unde fusese cumpărat mușchiul cu pricina, toate produsele din carne erau în bună stare și nici vorbă să miroasă a detergent.

În răspunsul trimis de DSVSA Vaslui se precizează, printre altele, că „la inspecția olfactivă a produselor alimentare de origine animală nu s-au sesizat mirosuri străine (detergent), deși în incinta unității se percepe un miros intens de produse de igienizare. În urma celor constatate, s-a dispus stricta raionare a produselor alimentare și nealimentare, cu asigurarea ventilației corespunzătoare, iar agentul economic a fost sancționat conform OG 2 / 2001, art. 7, pct. 3”. Cu alte cuvinte, deși în magazin mirosea destul de puternic a substanțe chimice, nu s-a găsit nimic neconform la produsele din carne, iar DSVSA a aplicat doar un avertisment proprietarului market-ului, probabil pentru raionarea necorespunzătoare.

Citeste mai departe

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro